Tel:

0755.535.363

Aventura mâncărurilor de Paște

Cum ar fi să vă treziți că mâncărurile pe care le-ați pregătit pentru masa de Paște au dispărut peste noapte? Le-ați mai căuta sau v-ați apuca de preparat imediat altele? V-ați gândit vreodată că aceste bucate speciale ar putea prinde viață și ar pleca pur și simplu, după un plan bine pus la punct, sătule și revoltate de a fi anual gătite și apoi mâncate? Iată ce propune micilor cititori această fascinantă carte.

Un șir de aventuri riscante, amuzante, iscat din dorința de neoprit a cozonacului, păștii, ouălor roșii, drobului, mielului, ciorbei de a evada din bucătăria în care au fost preparate te prinde în iureșul său, fără să mai poți abandona niciun minut lectura. Fiecare capitol dezvoltă într-o manieră palpitantă, plină de umor, ironie și metaforă, planul de scăpare a preparatelor pascale din gurile „mâncătorilor” de orice fel, cum plastic și ironic denumește autorul pe cei care se înfruptă din acestea („mâncătorii” mari și mici, adică oamenii; mâncătorii îmblăniți și unii înlănțuiți, adică pisica și câinele). 

Mâncărurile de Paște, vii, devin astfel personaje-erou, extrem de plastic construite, pline de farmec, care înfruntă orice risc pentru a-și duce planul la bun sfârșit. Și pentru asta se și organizează foarte bine (ba chiar au și un lider care-i coordonează – pasca).

Dialogurile sunt spumoase, contextele tensionate și nepre-văzute, ținându-te în permanență cu sufletul la gură. Dacă le-a reușit sau nu evadarea, lăsăm micii cititori să descopere!

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *